Terapia e bletëve, apiterapia: Çfarë është ajo dhe për çfarë shërben?

Shumë njerëz kanë frikë të shkojnë në fushë, ose në rrugë dhe se një bletë e lumtur shfaqet në mes të ushqimit tonë dhe tundohet të na thumbojë. Disa të tjerë janë alergjikë ndaj kafshimeve të tyre kjo është arsyeja pse ata priren të jenë shumë më të kujdesshëm në praninë e tyre.

Njerëzit kanë pasur gjithmonë një marrëdhënie shumë të rëndësishme me bletët, jo vetëm për shkak të rolit të insektit që ajo kryen në natyrë, por edhe për shkak të përdorimit të produkteve të tij, si p.sh. Isshtë pelte mbretërore, mjaltë, propolis dhe apitoksinë, e cila është substanca e përdorur në apiterapinë.

Apiterapia është një trajtim alternativ që është praktikuar që nga kohërat antike, në kohën e Perandoria Egjiptiane, në Greqinë e Lashtë dhe Kinë. Kjo terapi me bletë është shumë e dobishme për shëndetin tonë, në fakt, mund të favorizojë parandalimin e sëmundjeve të caktuara.Nëse doni të dini më shumë rreth kësaj terapie, mos ndaloni së lexuari, ne do t'ju tregojmë dhe shpjegojmë gjithçka më poshtë.

Përfitimet e apiterapisë

Apiterapia është përdorur si një bashkërendesë kundër simptomave të ndryshme, patologjitë dhe dhimbjet muskulore. Besohet se favorizon përmirësimin e psoriazës, migrenës, lumbagos dhe çrregullimeve autoimune.

Mund të na ndihmojë gjithashtu që të kemi shëndet më të mirë mendor, zbatimin e tij na ndihmon të zvogëlojmë stresin dhe ankthin. Përveç kësaj, ne mund të nxjerrim në pah përdorime të tjera të provuara:

  • Ka veti antibakteriale dhe antifungale.

  • Antishtë anti-inflamator dhe analgjezik

  • Përmirëson metabolizmin tonë dhe eliminimi i toksinave.

  • Ndihmon njerëzit me hipertension për shkak të efektit të tij antikoagulant.

Tani për tani, studimet e bazuara në këtë terapi shumë të ndryshme janë mjaft të vogla, nuk janë bërë shumë hulumtime dhe disa përfitime vihen në dyshim, prandaj gjithçka që themi duhet ta marrim si informacion dhe jo si të vërtetën absolute.

Apiterapia: Çfarë është ajo dhe për çfarë shërben?

9/6/2021